Какво се случва с тялото ви, когато не се разтягате преди тренировка

Какво се случва с тялото ви, когато не се разтягате преди тренировка

На света има два типа хора – такива, които никога не загряват преди тренировка и такива, които й отделят твърде много време. Ако сте от отбора на тези, които не обичат загрявката, вероятно е ужасно да чувате всеки път колко важна е тя. И наистина е.

За да разберете защо разтягането е толкова важно, то трябва да разберете какво всъщност докосването на пръстите на краката прави за вашето тяло. Много хора смятат, че разтягането удължава мускулите, но това е мит. Вместо това, то мобилизира мускулите, позволявайки и на тях, и на ставите да се движат по-свободно. Трябва да загреете съединителната тъкат чрез движение и разтягане, за да подпомогнете последващите упражнения.

О това следва, че когато не се движите – и по-конкретно, когато правите едни и същи видове движения отново и отново, без да ги балансирате чрез разтягане – ще се чувствате схванати. Помислете за това по следния начин – ако сте си счупили ръката и сте в гипс, бихте искали да го свалите веднага, нали? Но разтягането е факторът, който ви позволява да преминете от ограничен обхват на движение към непрекъснат. Ако пропуснете този момент, ръката ви ще се чувства удобно в тази позиция, докато не се наложи да се махне гипсът.

В крайна сметка ще има последствия, тъй като ставите ви не се движат с целия им обхват на движение, което може да доведе до по-голяма травма.

Ето защо всички тези разтягания, които най-вероятно треньорът ви ви кара да правите всеки път преди тренировка, са толкова важни. Трябва да подлагате тялото си на различни движения, за да изпитвате постоянно съединителната си тъкан. И в никакъв случай не става въпрос за силови упражнения. Наблегнете на движения, които ви карат да се чувствате добре.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay