Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете мляко с куркума преди лягане

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете мляко с куркума преди лягане
Златно мляко е това, което получавате, ако смесите половин лъжица куркума на прах и чаша мляко. Тази напитка може да направи чудеса с тялото ви, докато спите. Ако го пиете всеки ден, може да укрепи имунната ви система, да прочисти тялото ви, чрез черния дроб и може дори да помогне за предотвратяване на рак.
Ето какви са всички ползи от златното мляко и какво ще се случи с тялото ви, ако го пиете всеки ден, преди лягане:
1. Детоксикация на черния дроб
Доказано е, че куркумата е от полза за черния дроб. В тялото ви, тя ще действа като средство за почистване и ще предотврати натрупването на мастни киселини в черния дроб. Ето защо млякото с куркума ще подобри способността на черния дроб да обработва храни и химикали и редовно да изхвърля тези вещества, от които не се нуждаете. По този начин ще пречистите тялото си.
2. Може да намали възпалението в тялото ви
Основната съставка на куркумата е вещество, наречено куркумин, което има противовъзпалителни свойства за лечение на често срещани възпаления, както и по-тежки състояния като артрит, възпалителни заболявания на червата, панкреатит и др. След като изпиете чаша "златно мляко", наличният в напитката куркумин ще блокира някои ензими, които причиняват възпаление в тялото ви.
3. Тялото ви ще се бори по-добре с бактериите
Проучванията показват, че куркумата има антибиотични свойства, които се борят срещу бактерии, вируси и гъбички - което го прави страхотен съюзник за лечение на настинки и болки в гърлото.
4. Предотвратява рака
Куркумата действа като силен антиоксидант. Изследванията показват, че куркумата може да намали оксидативния стрес, който произвежда свободни радикали в тялото ви, което може да причини хронични заболявания и рак. Но не само предотвратява рака, но и може да се бори с него. Ново проучване показва, че консумацията на куркума може да елиминира раковите клетки.
5. Ще започнете да отслабвате
Куркумата не само забързва метаболизма ви, но и помага на тялото ви да изгаря мазнините по-бързо. Скорошно проучване показва, че когато се консумира редовно, тя предотвратява натрупването на мазнини в тялото.
6. Сърцето ви ще бъде силно и здраво
Куркумата ще ограничи освобождаването на цитокини в тялото ви. Цитокините са вещества, които са свързани с възпалението в тялото и сърдечно-съдови заболявания. Приемането на златно мляко всяка вечер може да помогне за намаляване на риска от развитие на сърдечни проблеми.
7. Вашият мозък ще стане по-здрав и по-бдителен
Ще се увеличи нивото на BDNF, вещество, което увеличава броя на нервните връзки в мозъка и намалява риска от развитие на дегенеративни състояния като болестта на Алцхаймер.
8. Имунната ви система ще стане по-силна
Куркуминът, намиращ се в куркумата, е мощен агент, който ще активира защитните химикали като Т-клетки, В-клетки и т.н. Това означава, че имунната ви система ще стане по-силна и ще се бори по-ефективно с вируси, бактерии и т.н.
9. Костите ви ще станат по-силни
Куркумата ще предотврати загубата на костна тъкан с около 50%. Освен това, богатото на калций мляко, пълно с витамин D, заедно с куркумата ще бъде страхотно за костите ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

55 6
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay