Днешното ни кулинарно предложение към вас идва от далечна Австралия. Рецептата обаче, е доусъвършенствана в Англия и крайният резултат е нещо изкушаващо и много сладко.
Продукти:
1 пандишпан, нарязан на кубчета
1 пакет желатин
2 с. л. яйчен крем на прах
4 ч. л. захар
200 мл мляко
пресни плодове, по избор
Начин на приготвяне:
Поставете пандишпанът в стъклена купа за сервиране и покрийте с пресните плодове. Пригответе желатина, според инструкциите на опаковката и го сложете върху плодовете.
Смесете яйченият прах със захарта в малък тиган и загрейте на средна температура. Изсипете ги в млякото и варете, докато се получи гъста кремообразна смес. Покрийте с нея пандишпана, оставете да престои в хладилника и след това, сервирайте.
По избор, можете да декорирате сладкиша със сметана или течен шоколад.
13 | 2 |