Австралийско-английски пандишпан

Вкусен сладкиш с плодове

Австралийско-английски пандишпан

Днешното ни кулинарно предложение към вас идва от далечна Австралия. Рецептата обаче, е доусъвършенствана в Англия и крайният резултат е нещо изкушаващо и много сладко.

Продукти:

1 пандишпан, нарязан на кубчета
   
1 пакет желатин

2 с. л. яйчен крем на прах

4 ч. л. захар

200 мл мляко

пресни плодове, по избор

Начин на приготвяне:

Поставете пандишпанът в стъклена купа за сервиране и покрийте с пресните плодове. Пригответе желатина, според инструкциите на опаковката и го сложете върху плодовете.

Смесете яйченият прах със захарта в малък тиган и загрейте на средна температура. Изсипете ги в млякото и варете, докато се получи гъста кремообразна смес. Покрийте с нея пандишпана, оставете да престои в хладилника и след това, сервирайте.

По избор, можете да декорирате сладкиша със сметана или течен шоколад.

13 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay