За италианската кухня са характерни ястията, които се приготвят набързо. Те, в повечето случаи, са кулинарни шедьоври, които изискват малко време и продукти. Един добър пример е тази рецепта за ароматна пепероната.
Необходими продукти за 4 порции:
1 стрък праз или 2 големи глави кромид лук, нарязани на ивици
800 г чушки – червени, зелени и жълти, нарязани на ивици
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разбъркайте праза, чушките, мащерката със зехтина, солта и черния пипер.
Сложете тигана на котлона и когато се сгорещи, сипете зеленчуците и разбъркайте минута-две. Поставете капака и задушете на умерен огън за 10 мин., като от време на време разбърквате.
След това ги залейте с оцета и сервирайте със запечен хляб.
2 | 0 |