Елементарна пепероната

Чушки на тиган със сложно име и страхотен вкус

Елементарна пепероната

За италианската кухня са характерни ястията, които се приготвят набързо. Те, в повечето случаи, са кулинарни шедьоври, които изискват малко време и продукти. Един добър пример е тази рецепта за ароматна пепероната.

Необходими продукти за 4 порции:

1 стрък праз или 2 големи глави кромид лук, нарязани на ивици

800 г чушки – червени, зелени и жълти, нарязани на ивици

50 мл зехтин

2 с. л. балсамов оцет

1 ч. л. прясна мащерка или чубрица

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Разбъркайте праза, чушките, мащерката със зехтина, солта и черния пипер.

Сложете тигана на котлона и когато се сгорещи, сипете зеленчуците и разбъркайте минута-две. Поставете капака и задушете на умерен огън за 10 мин., като от време на време разбърквате.

След това ги залейте с оцета и сервирайте със запечен хляб.


сп. Меню 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay