Крехко месо и сос

Свинската пържола определено обича горчицата

Крехко месо и сос

Крехкото свинско месо, макар доста добре да се изявява и самостоятелно, в компанията на нежния сметаново-горчичен сос направо разцъфтява. И тъй като това не отнема повече от 30 минути, опитът си заслужава, а резултатът е великолепен.

Необходими продукти за 2 порции:

300 г свинско бонфиле
1 малка глава лук, нарязана на ситно
100 мл бяло вино
100 мл сметана
1 с.л. пълнозърнеста горчица
зехтин или олио за пържене
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се срязва на 2 пържоли, посолява се и се поръсва с черен пипер.
Загряват се 2 с.л. зехтин или олио и месото се запържва за 2 мин от двете страни. Изважда се и се оставя на топло.
В същата мазнина се слага лукът, разбърква се, докато омекне, и се налива виното. Когато изври наполовина, се слага сметаната и се връщат пържолите. Оставят се на слаб огън за 8 мин. Слага се горчицата и се оставят да къкрят още 3-4 мин.

19 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay