Рибени шишчета

Филе с марината и маслинена паста

Рибени шишчета

Бялата риба се нуждае от съвсем кратка топлинна обработка, за да се запази сочна. Затова тези апетитни зеленчуково-рибни шишчета стават готови само за 30 минути -  перфектен вариант за лека и вкусна вечеря.

Необходими продукти за 4 порции:
4 рибни филета от хек, пангасиус или пъстърва
2 тиквички
2 с. л. маслинена паста
50 мл зехтин
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. копър, ситно нарязан
1 малка скилидка чесън, пресована

Начин на приготвяне:
Смесват се зехтинът, лимоновият сок, копърът, чесънът и сол на вкус. С половината от маринатата се заливат филетата.

Тиквичките се нарязват на дълги тънки резени с белачка за зеленчуци или с ренде.

Филетата се намазват с маслинената паста, върху тях се слага резен тиквичка и се завиват на руло. Забождат се с шишче и се слагат да се пекат във фурна, загрята на 200° С, за 10-15 мин. Сервират се, залети с останалата марината.

сп. Меню

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay