Макруронус по китайски

Сладко-кисел сос, какъвто не сте яли досега

Макруронус по китайски

Не можем да избягаме от инстинските на организма – през лятото се сещаме за солените морски басейни, а оттам и за вкусните ястия с риба, които се намират в крайбрежните ресторанти. Оказа се, че може да си приготвим нещо подобно вкъщи. Да не кажем, че е и по-добро.

 

Рецептата е от китайската кухня, става бързо и екзотично вкусно. И ви гарантираме, че никой около вас няма да е вкусвал подобно ястие. За една порция ви трябват:

 

1 риба макруронус около 350 г (или качествена бяла морска риба)

150 г олио

10 мл оцет

100 г доматено пюре

100 г захар

20 г фъстъчено брашно (става и обикновено, или пък с нишесте)

1 яйце

 

Почистете рибата от главата и опашката. Разрежете я напречно наполовина и с остър нож направете немного дълбоки разрези диагонално по месото.

 

Разбийте яйцето в дълбока чиния и го посолете. Оваляйте рибата в него. Загрейте олиото в тиган и запържете рибата. Извадете парчетата и ги сложете в подходяща чиния.

 

Запържете и останалите съставки за малко в олиото, докато получите сос, и след това полейте рибата с него. Аранжирайте ястието със зелени клонки.

 

Не се учудвайте от съотношението между съставките. Може да ви се стори странно, но само така ще приготвите много вкусен сладко-кисел сос, перфектен за бялата риба със странно име.

 

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay