Канелата забавя покачването на кръвната захар

Канела при висока кръвна захар

Канелата забавя покачването на кръвната захар

Добавянето на канела към храните, богати на въглехидрати, забавя покачването на кръвната захар, сочи наскоро проведено изследване. Този факт е полезен за хора с диабет или за тези, които се притесняват за нивата на глюкоза в кръвта.

 

Група от шведски учени включили в изследването си 14 напълно здрави човека и отчели начина, по който обработват храната. Друг параметър, който бил от значение за проучването, е концентрацията на глюкоза в кръвта след изяждане на 300 гр. пудинг, сервиран съответно с или без 6 гр. канела. Храносмилането било наблюдавано с модерна техника, чрез която действията на стомаха се заснемат в реално време.

 

Резултатите посочват, че консумацията на канела намалява времето, необходимо на организма да обработи храната. Покачването на кръвната захар също било в по-тесни граници, когато доброволците току-що са хапнали сладкиша, в който има канела.

 

Изводът е, че прибавянето на щипка канела към високо въглехидратните десерти забавя абсорбирането на въглехидратите от организма. По този начин се избягва шоковото покачване на кръвната захар. И, разбира се, сладкото изкушение придобива завладяващ аромат!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay