Представителите на семейство Кръстоцветни или иначе казано - Зелеви - са неизменни участници в някои от най-любимите ни зимни рецепти. Днес ще ви предложим именно една такава, в която главната роля е поверена на карфиол и броколи. Обещаваме ви, че ще се влюбите безвъзвратно в тези кюфтенца и ще им отделите запазено място на трапезата си.
Необходими продукти:
250 г карфиол
250 г броколи
1 връзка магданоз
3 с.л. брашно
1 яйце
1 к.л. сол
Начин на приготвяне:
Бланширайте броколите и карфиола и ги нарежете на ситно. Най-лесно това се получава с домакински чопър.
Смесете с яйце, брашно, нарязан на ситно магданоз и сол на вкус. Оставете сместа в хладилник за около половин час.
Оформете кюфтенца и ги изпържете в гореща мазнина.
Съвет: Ако не сте сред почитателите на магданоза, може успешно да го замените с джоджен, мента или пък пресен кориандър.
Още идеи за вкусни зимни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
3 | 1 |