Независимо дали сте сред любителите на месото, или пък спадате към почитателите на вегетарианските ястия, тези кюфтенца несъмнено ще бъдат високо оценени от вкусовите ви рецептори. А ето и как да си ги приготвите.
Необходими са ви:
300 г картофи
300 г гъби печурки
400 г кисело мляко
1 яйце
3 стръка пресен лук
2 скилидки пресен чесън
5 стръка мащерка
8 стръка магданоз
1 с.л. брашно
50 мл олио
3 щипки сол
2 щипки черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се настъргват, гъбите, лука, магданоза и мащерката се нарязват на ситно.
Сместа се подправя със сол и черен пипер, добавя се яйцето и се оформят кюфтета.
Овалват се в брашно и се изпържват.
Сервират се с кисело мляко, подправено със сол и чесън.
Още вкусни идеи за летни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
2 | 0 |