Как да се погрижим за кожата си в студените сезони?

Как да се погрижим за кожата си в студените сезони?

Студените сезони, зимата и есента, може да се свързват със семеен уют и празнично настроение, но определено не се асоциират с най-добро влияние върху кожата на лицето и ръцете ни. Те имат пряк сблъсък със студа и често се изсушават твърде много, ако не полагаме необходимата грижа за тях. Миенето на ръцете и сухият въздух допринасят за лошия вид на кожите около пръстите, както и кожата на дланите и горната част на ръцете.

Ние ви предлагаме няколко лесни начина, които да ви помогнат да се справите с тези проблеми и да посрещнете хубавите сезони с прекрасна кожа, подготвена за всякакво време.

Интензивно овлажняващ крем

Кремът за ръце е задължителен за тези дами, които имат суха кожа. Има продукти с интензивни формули за подхранване, които ще ви помогнат да запазите ръцете си в добър вид, колкото и да е студено. Вземете го със себе си през целият ден, сложете го в дамската си чанта, на бюрото в офиса, в колата си. Уверете се, че ще е до вас през цялото време и ще можете да го нанасяте достатъчно често. Можете да вземете опаковка с размер за пътуване, ако искате да я сложите в малка чанта, или да заема по-малко място.

Как да се погрижим за кожата си в студените сезони?

Балсам за устни

Повечето червила изсушават кожата на устните допълнително и поставянето им, вместо гланц едва ли ще ги предпази от студа. Доверете се на балсам за устни, който съдържа масло от плода на африканското дърво шеа или с високо съдържание на кокосово масло. Тези масла са силно хидратиращи и ще запазят устните ви меки и пухкави, без напукване от студа.

Как да се погрижим за кожата си в студените сезони?

Витамини

Витамин Е ще се погрижи да запазите ноктите и пръстите си красиви, като директно го намажете и втриете в кожата. Приемането на витамин чрез консумация вероятно няма да доведе до видим ефект. 

Погрижете се да сте подготвени в грижата за кожата на лицето и ръцете си през студените сезони. Така ще се радвате на още по-нежни празници и ще имате още един повод за усмивка.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay