За нас кокосът е вкусът на лятото. В комбинация с кайсии обаче се случва истинска магия. Решихме да експериментираме, тъй като имахме няколко изостанали и вече леко омекнал кайсии в хладилника и не ни се искаше да се развалят. И така решихме, че ще ги превърнем в сладкиш. Експериментът се оказа успешен, затова днес го споделяме с вас!
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар (бяла кристална и кафява Мусковадо)
Ванилия
50-60 г меко масло
1/2 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. кокосово брашно
Бакпулвер
Лимонова кора
Няколко кайсии, нарязани на четвъртини
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата с двата вида захар. Добавете ванилията и лимоновата кора и разбъркайте. След това прибавете маслото и отново разбийте с миксера. Оттук нататък ще ви е необходима силиконова бъркалка. Добавете постепенно двата вида брашно, заедно с бакпулвера и разбъркайте внимателно с бъркалката.
Изсипете сместа в подходяща форма и подредете отгоре предварително измитите и нарязани кайсии. Ипечете за около 30 минути, до зачервяване. Можете да проверявате готовостта с дървена клечка.
Да ви е сладко!
0 | 0 |