Как да променим грижата си за кожата през есента?

Как да променим грижата си за кожата през есента?
Canva

Есента е време, когато трябва да коригирате рутинните грижи за кожата си, за да отговаряте на променящите се метеорологични условия и начина на живот. Ето някои съвети как да промените режима си на грижа за кожата през есента:

Почистване: Използвайте почистващ препарат, който е подходящ за вашия тип кожа. Не забравяйте да премахнете целия грим и слънцезащитни продукти, преди да почистите лицето си вечер.

Ексфолиране: Ексфолирайте кожата си веднъж или два пъти седмично, за да отстраните мъртвите кожни клетки и да разкриете свежа, здрава кожа отдолу. Това ще помогне за предотвратяване на сухота и ще подготви кожата ви за овлажнители.

Хидратиране: Хидратацията е ключова през всеки сезон, но е особено важна през есента, тъй като въздухът става по-сух. Използвайте овлажнител, който е подходящ за вашия тип кожа, за да поддържате нивата на влага.

Серуми: Прилагането на серум, богат на антиоксиданти, може да помогне за защита на кожата ви от увреждане от околната среда и да подобри нейния вид.

Слънцезащита: Въпреки че слънцето не е толкова силно през есента, все още е важно да използвате слънцезащитен крем с широк спектър, SPF 30 или по-висок. Увреждането от слънцето е отговорно за много проблеми с кожата, включително преждевременно стареене и рак на кожата.

Грижа за ръцете: Ръцете ни често са изложени на елементите през есента, така че е важно да ги предпазите от изсъхване и напукване. Използвайте овлажнител за ръце редовно и носете ръкавици, когато е студено.

Грижа за устните: Устните ни също могат да станат сухи през есента. Използвайте балсам за устни, за да предотвратите напукани устни и помислете за използването на продукт, съдържащ SPF, за допълнителна защита.

Грижа за тялото: Не забравяйте да се грижите и за останалата част от тялото си. Използвайте лосион или масло за тяло, за да хидратирате кожата си и да предотвратите сухота.

Пийте вода: Хидратацията отвътре също е важна. Стремете се да пиете поне осем чаши вода на ден, за да поддържате кожата си хидратирана.

Здравословен начин на живот: Поддържането на здравословен начин на живот може да направи чудеса за вашата кожа. Яжте балансирана диета, богата на плодове, зеленчуци и постни протеини. Също така се опитайте да получите достатъчно сън и да управлявате стреса, тъй като и двете могат да повлияят на здравето на кожата ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay