Кърмените деца е по-малко вероятно да имат поведенчески проблеми

Още една причина да кърмим децата си!

Кърмените деца е по-малко вероятно да имат поведенчески проблеми

Днес все повече деца страдат от поведенчески проблеми. Хиперактивността и дефицитът на вниманието, които с възрастта могат и да бъдат преодолени, са проблеми, с които се сблъскват много родители. И ако аутизмът се диагностицира успешно към три годишна възраст, а причините за заболяването са все още мътни за специалистите, то за поведенческите проблеми има какво да се направи.

 

Резултатите от ново британско изследването сочат, че децата, които са били кърмени, по-рядко имат поведенчески проблеми, когато достигнат 5-годишна възраст, в сравнение с тези, които са били на изкуствено хранене.

 

За целите на проучването специалисти от Оксфордския университет използват въпросник за "силни страни и затруднения" на децата, който родителите е трябвало да попълват.

 

Изследователите установяват, че необичайните резултати са по-рядко срещани при деца, които са били кърмени като бебета поне четири месеца.

 

Това е поредното проучване, свидетелстващо за ползите от кърменето.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 12.02.2012|22:43
АЗ КЪРМИХ МОМИЧЕНЦЕТО СИ ДО 11 МЕСЕЦА -БЛАГОДАРНА И ГОРДА СЪМ ,ЧЕ СЪМ ИМАЛА ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ, ТОВА Е ЕДНА ОТ СЛАДОСТИТЕ НА МАЙЧИНСТВОТО (: ПРАВЕТЕ ГО !!!
1
Не е посочен 11.05.2011|09:51
Майчиното мляко е най-подходящата и пълноценна храна за малките бебета. Независимо колко са се развили съвременните технологии, чрез които адаптираните млека се доближават максимално до кърмата, съществуват над 100 съставки в майчиното мляко, които не могат да бъдат синтезирани в лабораторни условия. Кърмата съдържа ензими, хормони и растежни фактори, които допринасят най-добре за нормалното развитие на детския организъм. Всяка една майка би потвърдила това и се надявам наистина много по-малко майки да прибягват до адаптираните млека, освен ако не се налага. Здравето на децата ни е най-важно!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay