Любов или спорт? И двете!

Двама в залата

Любов или спорт? И двете!

Забелязали ли сте, че щом свържите живота си с някого, несъзнателно му прехвърляте част от навиците си? Впрочем този процес е двустранен. На практика всеки от вас получава безценната възможност да вземе и да даде най-доброто (и понякога – най-лошото) от себе си във връзката. От друга страна няма нищо по-хубаво от това двамата да правите нещо полезно един за друг. Нещо повече: вече е научно доказано, че съвместните тренировки с партньора, например, са страхотен начин да се поддържате взаимно в добра физическа форма.

Оказва се, че мъжете, които се радват на отлично здраве, могат да се похвалят и със също толкова здрави съпруги. Това стана ясно след проучване на американския университет "Бригъм Йънг", в което взели участие около 5, 000 женени двойки.

Друг експеримент, отново проведен в САЩ, доказва, че при физически активните мъже съществува тройно по-голяма вероятност да имат приятелки, които се занимават сериозно със спорт.

Защо обаче споделената фитнес сесия е по-добра от самотното спортно преживяване?

Поне за час наистина заедно

Давате ли сметка, че времето, което прекарвате с любимия/любимата, е наистина твърде малко, за да се нарече "достатъчно". Ако нямате късмет двамата да работите заедно, това означава, че се виждате само на вечеря и отвреме-навреме в... леглото.

От друга страна тренировката (в залата или у дома) е перфектна възможност да подобрите стандарта на живот на тялото си и да се почувствате значително по-добре. С две думи: когато спортувате заедно, работите за общото си щастие, като използвате оскъдното си свободно време пълноценно.

Да прибавим още, че по време на физическа дейност, в човешкия организъм се освобождава армия от ендорфини, които хвърлят спасителен пояс и на либидото ви. А това в повечето случаи означава и по-качествен сексуален живот.

Мотивация на квадрат

Сега ще ви разкрием една тайна: когато се почувставате изморени или нямате стимул да тренирате, погледнете към партньора си. Да, съществува голяма вероятност и той да се намира в подобно настроение. Ако обаче е силно мотивиран и ви покаже другата страна на мързела, вероятно и вие ще получите вдъхновение за спортни постижения.

Проучване доказа, че когато двойката е въвлечена в общ фитнес план, има по-голям шанс да постигне целите си и да влезе по-бързо във форма.
 

Грижата

Не е ли вярно това, че и двамата желаете да изглеждате добре един за друг? Той иска да е мускулест и силен, а тя се стреми да поддържа секси стегната фигура, за да привлича партньора си непрекъснато.

Да инвестираш време, енергия и отговорност във фитнес програмата си е още един страхотен начин да кажеш на човека до себе си, че държиш на него и че го обичаш.

Стресът

Животът е пълен със стрес, а понякога самата връзка носи достатъчно негативни емоции. Тогава на помощ идва спортът, който въпрепятства в организма да се освобождават огромни количества кортизол - един от "лошите" хормони на стреса. 

Факт е: след интензивна си, споделена тренировка двамата се чувствате по-спокойни и щастливи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay