Здрав дух в здраво тяло и за добро настроение

Усилени тренировки за добро настроение

Здрав дух в здраво тяло и за добро настроение

Британски учени са установили, че усилените физически упражнения не само са полезни за тялото, но и подобряват настроението, съобщават от "Daily Telegraph".

 

Оказва се, че усилените тренировки допринасят да се подобри настроението, докато умерените нямат подобен ефект.

 

Изследването обхванало 11 души, които трябвало да дадат обратна връзка за настроението си след две 20-минутни тренировки - едната умерено интензивна, а другата - много интензивна.

 

У доброволците не било забелязано подобряване на настроението след умерено интензивната тренировка. Те обаче уверили, че след 20-минутната много интензивна тренировка, която
ги накарала да се задъхват, настроението им се подобрило.

 

"Получените резултати са от значение за препоръчваната интензивност на упражненията, която цели да се почувства удовлетворение след тях", обяснява Никълъс Смит, преподавател по психология от университета в Манчестър.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 09.05.2011|13:30
Напълно съм съгласна с това! Аз ходя да играя хора два пъти в седмицата и след всеки урок се чувствам заредена с много положителна енергия. Освен това ми помага да се освободя от стреса в работата и се чувства наистина отпочинала. Полезно е да се спортува и всеки трябва да го прави, ако иска да бъде здрав.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay