Ползите от хамамелиса за кожата ви

Ползите от хамамелиса за кожата ви

Хамамелиса е растителен екстракт, който е полезен за всяка кожа, въпреки че трябва да бъдете внимателни с употребата му. За да се възползвате максимално от неговите ползи, трябва да го комбинирате правилно с други естествени съставки.

На какви са точно ползите на хамамелиса за кожата ви:

Тонизира кожата. Просто нанесете няколко капки върху памучен тампон и разтрийте лицето си, след като сте го почистили добри. Потърсете продукт, съчетаващ в себе си хамамелис и билкови екстракти като малинов лист.

Бори се с омазняването. Ако чувствате кожата си изключително мазна, хамамелисът може да ви помогне успешно. Той помага за премахването на излишния себум, което го прави идеален продукт за по-мазен тип кожа. Само не забравяйте са овлажнявате кожата си след употреба, за да не изсушите кожата си.

Лекува акне. Независимо дали сте бременна, тъй като тогава не можете да използвате редовните продукти за борба с акнето като ретиноиди и салицилова киселина, или просто сте любител на естествените продукти, трябва да пробвате хамамелис. Поради способността си да намалява омазняването и да успокоява възпалението, хамамелисът е чудесен вариант.

Предотвратява порязванията от бръснач. Противовъзпалителните свойства на хамамелиса може да са благословия за вашата бикини линия. Той работи за предотвратяването на образуване на подутини около космените фоликули и може да помогне за излекуване на тези, които вече имате.

Облекчава слънчевите изгаряния. Когато се излагате на слънце, винаги трябва да носите продукт със слънцезащитен фактор. Но понякога се случва да пропуснете слънцезащитната грижа. При тези случаи, които трябва да са рядкост, хамамелисът прави чудеса, за да облекчи болката от слънчевото изгаряне, благодарение на противовъзпалителните си свойства. Освен това има охлаждащ ефект, така че да се чувствате чудесно.

Успокоява ухапванията от насекоми. Хамамелисът е удачен за онези моменти, когато не можете да спрете да се чешете след ухапване от комар или други насекоми.

Стяга порите. Ако вашата Т-зона прилича повече на пемза, отколкото на кожа, посегнете към хамамелиса. Той е стягащо средство, което може да помогне за стягане на порите.

Успокоява досадното зачервяване. Хамамелисът помага да се стегнат кръвоносните съдове, което благоприятства намаляването на зачервяването.

Намалява пърхота. Вместо да се тревожите за пърхота върху раменете се, можете да опитате хамамелис. Той обаче не е толкова ефективен, колкото обичайните локални противогъбични лекарства. Така че ако лющенето на скалпа ви продължава, говорете с вашия лекар.

Борба с инфекциите. Хамамеисът може да действа като бариера, предотвратявайки попадането на вещества, причиняващи възпаление, в клетките на кожата ви. Той помага за унищожаване на бактериите и освен това намалява възпалението със своите противовъзпалителни свойства.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay