Феерия от копчета от Аржентина

Аржентинска магия от копчета

Следвайки най-важните еко принципи – рециклирай, използвай повторно и възстановявай, Мария Макормик преоткрива занаятчийския дух от едно време. 

 

Мария е като катерица. Постоянно крие какви ли не съкровища в къщата си, готова да ги извади и употреби отново, когато им дойде редът. В стаята ѝ има кутии и кошници и празни бутилки, сега пълни с ценни предмети, които е намерила на улицата или просто вече не ѝ трябват... за сега. От капачки на бутилки до материали от умрелия бизнес с обувки на близък приятел и другата фабрика на баща ѝ.

 

Малки, цветни копчета, нанизани много на гъсто - това би могло да краси шията ви това лято, ако ни позволите да ви запознаем с творчеството на Мария.

 

Спасявайки изоставени копчета от пода на фабриката на баща си в Буенос Айрес, Мария ги възстановява като ги отървава от съдбата - да лежат там, събирайки прах, докато някой не мине и просто не ги измете към небитието.

 

Тя ги мие и се рови из купища "улов", като прецизно избира всяко, което ще използва, на ръка.

 

И именно това ги прави толкова ценни. Вероятно в първия момент няма да се трогнете от колие от копчета, но преди да ги заклеймите за хипарски, например, си представете от къде идват. От прашния под на фабрика в Аржентина, до талантливите и прецизни ръце на един дизайнер - внимателно подбрани и компилирани с любов и невероятен усет - да направиш от нищо - нещо.

 

Копчетата са нанизани на метална нишки и захванати със сребърно копченце, което им придава завършен стил. 

 

Скромна гама от дълги колиета – направени от над 600 копчета, които могат да бъдат носени двойно или освободени да висят - дълги, и селекция от по-къси колиета. Това може да ви предложи Мария. Дизайнът ѝ е семпъл и сбит, който не се вглъбява толкова в голяма гама цветове, а в точно подбрани и много организирани нюанси.


В случай, че решите да си поръчате, малките съкровища идват в торбичка от естествена кожа, която също е ръчно изработено от Мария.

 

Освен прелестните колиета, Макормик прави и забележителни лампи от копчета, които те карат да повярваш, че си си купил частица от традиционния аржентинския битовизъм.


Кой би предполагал, че едни копчета правят такъв синхрон? Някой неща просто не са създадени да седят самички.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 08.04.2011|11:53
Ето едно много добро решение, как да използваме стари и ненужни вече неща, като ги преобразим в нещо ново и полезно. Аз лично много пъти съм се замисляла за стари вещи, как мога да ги променя и да ги използвам, но все още не съм се захванала сериозно и да го постигна. Това което е направила Мария Макормик е истинско изкуство.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay