Храни, които се борят с тъмните кръгове под очите

Храни, които се борят с тъмните кръгове под очите

Едни oт най-често срещаните кожни проблем са именно в зоната около очите. Сертифицираният дерматолог Лорън Файн, доктор по медицина, наrича тази кожа "най-тънката, най-чувствителната зона" на тялото в разговор с Everyday Health"Също така е сред първите, които разкриват първите признаци на стареене, като фини линии", отбелязва тя.

В допълнение към фините линии, зоната под очите ни е податлива на различни видове тъмни кръговеПонякога те са от недоспиване. Но когато вашите тъмни кръгове са упорити, въпреки че спите достатъчно, пиете достатъчно вода и използвате водоустойчив грим за очи, тогава те започват да се превръщат в проблем.

Когато дори специализирани кремове, обещаващи премахване на тъмните кръгове, в крайна сметка ви разочароват, може да се изкушите да приемете поражението и просто да живеете с тях. Но, както казва, красотата идва отвътре - една промяна във вашата диета е стъпката, която може да предприемете, за да се отървете от тези досадни тъмни кръгове веднъж завинаги. Добавянето на няколко, при това вкусни храни като тъмен шоколад и сьомга към вашето меню може да доведе до значителна разлика.

Тъмен шоколад

Този вкусен наш любимец сякаш е полезен за всичко. Да, добре е да изключите десертите и шоколада, когато става дума за красива кожа, но тъмният шоколад не спада към тази графа. Той предлага толкова много предимства, че е трудно да се изброят всички. Според клиниката в Кливланд тъмният шоколад е с високо съдържание на фибри, което ще накара храносмилателната ви система да работи перфектно. Освен това е източник на флаваноли и антиоксиданти, а те наистина влияят на вашите тъмни кръгове. 

Храни, които се борят с тъмните кръгове под очите

Антиоксидантите действат като защитник от вредните ултравиолетови лъчи, които потенциално биха могли да увредят кожата ви и да бъдат това, което наистина причинява вашите тъмни кръговеФлаванолите имат свойства против стареене, което означава, че нарушават този процес, като предотвратяват увреждането на клетките. Те също така одпринасят за правилно кръвооросяване, създавайки по-здрава и стегната кожа. С всички тези предимства черният шоколад е идеален за зоната под очите.

Омеза-3 в сьомгата

Яденето на повече сьомга ще ви помогне да премахнете тъмните кръгове под очите. Омега-3 мастните киселини са добре известни с ползите за здравето на цялото тяло. Храните, които съдържат омега-3, са полезни за сърцето, тъй като са достатъчно мощни, за да намалят триглицеридите и да подобрят притока на кръв, като по този начин намаляват шансовете за страдание от инсулт или високо кръвно налягане.

Храни, които се борят с тъмните кръгове под очите

Тези хранителни вещества действат като супергерои за нашите сърца, но те също могат да бъдат полезни, когато става въпрос за нашата кожа под очите. Възпалението може да накара кожата там да изглежда по-тъмна и подпухнала. Омега-3 мастните киселини, особено EPA и DHA, които се съдържат в сьомгата, могат да доведат до намаляване на възпалението. Препоръчваме да включите много сьомга в диетата си, ако искате да се възползвате от предимствата, които тя може да предложи. Ако не сте фен на вкуса на сьомгата, винаги можете да отидете до местната аптека и да вземете добавки с рибено масло, за да получите подобни резултати.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay