Лазанята е едно от най-вкусните ястия, които съществуват, но в повечето случаи не е особено подходяща за лятото. В лазанята се слагат много продукти и повечето от тях са тежки и мазни и не са подходящи за горещото време. Днес ще ви предложим една рецепта за лазаня от падладжани, която освен че е подходяща за лятото, е и вегетарианска.
Рецепата е за 4 порции. Цялото време за приготвяне е 1 час и 30 минути, като 15 минути- самото приготвяне, а останалото време е за печене.
Необходими продукти:
3 големи патладжана
сол
1 супена лъжица зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 ч. л. риган
черен пипер
1 бутилка доматен сос
200 гр. сирене
1/2 чаша пармезан
1 голямо яйце
1/4 чаша магданоз
1 опаковка моцарела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Отрежете крайщата на патладжана и го нарежете на тънки филийки. Направете същото и с останалите 2. Поставете филийките патладжан в една тава и го посолете. Нека остане така за 20 минути. След това го подсушете с кухненска хартия.
В голям тииган, на средна температура загрейте мазнината. Сложете чесъна за 1 минута, след това добавете лука и ригана. Добавете сол и черен пипер и оставете на котлона, докато лукът стане златист. Добавете и соса.
В средно голяма купа сложете сиренето, пармезана, яйцето и магданоза.
Вземете тавата, в която ще правите лазанята и сложете тънък слой от соса, след това един ред патладжан, след това един слой от сирената и след това един слой кръгчета моцарела. Повторете това, докато напълните тавата.
Покрийте с фолио и печете 35 минути. След това поръсете с магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |