Обръщаме поглед към Италия и към великолепната лазаня, само че приготвена по малко по-различен начин. Ето как да си я приготвите.
Ще ви бъдат нужни:
- 16 листа кори за лазаня
- 600 грама спанак
- 1 скилидка чесън
- 250 гр. рикота
- 1 яйце
- 1 чаена лъжичка песто
- 80 грама настърган пармезан
- 1 супена лъжица зехтин
- 75 грама масло
- 50 грама брашно
- 50 мл. мляко
- 50 мл. сметана
- индийско орехче
- сол, черен пипер
В голяма тенджера загрейте маслото с надребнения чесън. Прибавете нарязания спанак, посолете и сложете черен пипер на вкус. Оставете за няколко минути на огъня, след това дръпнете малко да изстине.
Нарежете рикотата и добавете към нея яйцето, пестото и сместа със спанак.
В тенджера сложете да се разтопи 50 грама масло. Добавете брашното, Бъркайте през цялото време. добавете и млякото и сметаната. След като го махнете от огъня, добавете и пармезан. Получихме нещо като сос бешамел.Овкусете!
Включете фурната на 200 градуса. В тава първо изсипете като основа сос бешамела. След това сложете листовете лазаня. Сложете спаначената смес, отново листи лазаня и после сос бешамела. Продължете до изчерпване на продуктите. Накрая завършете със сос бешамел. Отгоре сложете останалия прмезан и запечете за около 25 минути във фурната.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |