Лазаня с рикота и спанак

Една толкова вкусна рецепта

Лазаня с рикота и спанак

Обръщаме поглед към Италия и към великолепната лазаня, само че приготвена по малко по-различен начин. Ето как да си я приготвите.

Ще ви бъдат нужни:

  • 16 листа кори за лазаня
  • 600 грама спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 250 гр. рикота
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжичка песто
  • 80 грама настърган пармезан
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 75 грама масло
  • 50 грама брашно
  • 50 мл. мляко
  • 50 мл. сметана
  • индийско орехче
  • сол, черен пипер

В голяма тенджера загрейте маслото с надребнения чесън. Прибавете нарязания спанак, посолете и сложете черен пипер на вкус. Оставете за няколко минути на огъня, след това дръпнете малко да изстине.

Нарежете рикотата и добавете към нея яйцето, пестото и сместа със спанак.

В тенджера сложете да се разтопи 50 грама масло. Добавете брашното, Бъркайте през цялото време. добавете и млякото и сметаната. След като го махнете от огъня, добавете и пармезан. Получихме нещо като сос бешамел.Овкусете!

Включете фурната на 200 градуса. В тава първо изсипете като основа сос бешамела. След това сложете листовете лазаня. Сложете спаначената смес, отново листи лазаня и после сос бешамела. Продължете до изчерпване на продуктите. Накрая завършете със сос бешамел. Отгоре сложете останалия прмезан и запечете за около 25 минути във фурната.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay