Ако лятото имаше вкус, щеше да има вкус на тази супа. Въпреки че винаги ще обичаме класическото гаспачо на доматена основа, добавянето на диня придава на класическата супа вкусна фина сладост, на която не можем да се наситим. Пълна със сочни, ярки плодове и зеленчуци, тази супа е еднакво засищаща и освежаваща.
Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
1 голяма краставица
1 червена чушка
2 ч. нарязани на едро домати
2 ч. нарязана диня
1/4 ч. зехтин
1 с.л. оцет от шери
1 малко халапеньо, нарязано на ситно
1/2 глава лук, нарязан на ситно
сол и черен пипер
накълцан босилек и препечен хляб, за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно една четвърт от краставицата; отделете за сервиране. Нарежете грубо останалата краставица и я прехвърлете в блендер. Добавете чушката, доматите, динята, зехтина, оцета, халапеньото и лука; подправете с щипка сол и малко черен пипер.
Пасирайте до получаване на желаната консистенция. Овкусете и подправете със сол, черен пипер и още оцет или зехтин, ако е необходимо.
Охладете в хладилника за 2-3 часа, а може и за цяла нощ.
Разпределете гаспачото в купички. Отгоре добавете босилек, малко зехтин, запазената краставица и сервирайте с препечен хляб.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |