Супа Малигатони е супа от леща с перфектния баланс на пикантно, кремообразно и кисело с нотка на сладост. Тази рецепта има корени в Индия, Шри Ланка, Пакистан и Англия. В някои рецепти има различни допълнителни съставки. Ето как да приготвите тази интересна супа:
Необходими продукти:
3 с. л. масло
2 глави лук
1 морков
1 стрък целина
1 люта чушка
4 скилидки чесън
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. къри
1 ч. л. кимион
1 ч. л. куркума
1 ябълка
1 1/2 ч. червена леща
6 ч. зеленчуков бульон
1 консерва нахут
1/2 ч. заквасена сметана
пресен магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете лука, моркова, целината, лютата чушка и подправете със сол и черен пипер. Гответе, докато зеленчуците омекнат.
Добавете чесъна и джинджифила. Добавете всички подправки и гответе още 1 минути.
Настържете ябълката и я добавете в супата.
Измийте лещата и я добавете. Добавете бульона и оставете да заври.
Добавете нахута, гответе още няколко минути и пасирайте.
Добавете заквасена сметана и пресен магданоз, преди да сервирате.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |