11 неща, които щастливите двойки правят преди да заспят

Ето какво правят преди сън

11 неща, които щастливите двойки правят преди да заспят

Много е важно да отделяте известно време на партньора си, преди да заспите. Няма значение колко време ще прекарате заедно- час или само няколко минути. Ако се наслаждавате един на друг, говорите и показвате любовта си- това е всичко, което има значение.

Ето какво правят щастливите двойки преди да заспят

1. Включват телефоните си на безшумен режим и ги оставят далече

Зависимостта към социалните медии потиска освобождаването на окситоцин в тялото ви. Този хормон е отговорен за емоционалната близост и връзката. Изключвайте телефоните си или поне ги включвайте на безшумен режим.

2. Забравят за работата

Опитайте да не мислите за работа и спрете да проверявате служебния си мейл, когато сте в леглото. По-добре е да прекарате това време с половинката си и да си починете, за да бъдете по-продуктивни на следващия ден. Разговорите преди сън сближават двойката, помагат да забравите проблемите и да се чувствате спокойни. Избягвайте да говорите за работа, финансови проблеми и т.н.

3. Лягат си по едно и също време

Много двойки не се виждат по цял ден и имат навика да си лягат по различно време. Щастливите двойки мият зъбите си заедно и си лягат по едно и също време. Това им помага да поддържат топлината и интимността във връзката.

4. Имат рутина

Следвайки едни и същи действия всяка вечер, ще спите по-добре. Като правите едни и същи неща, мозъкът ви получава сигнал, че наближава времето за лягане. Ако следвате същата практика с партньора си, това ще направи отношенията ви по-надеждни.

5. Провеждат разговор

Обръщайте внимание на чувствата на другия. Не е необходимо да давате съвет или да търсите решения на проблемите си. Понякога просто трябва да разговаряте и да усетите подкрепата на човека до вас. Опитайте да забравите за всичките си проблеми и да кажете на партньора си колко много го обичате.

6. Не спорят и не провеждат разгорещени разговори

Не спорете преди да заспите. Това няма да помогне за разрешаване на проблемите. Така ще заспите по-трудно и ще се чувствате депресирани на следващия ден.

7. Не оставят децата да спят при тях

Единственото условие, при което е приемливо да оставите децата в леглото при вас е, ако имат кошмари. Във всички останали случаи, спалнята ви трябва да бъде вашето лично пространство. Трябва да имате това пространство, за да поддържате вашата интимност.

8. Не споделят леглото си и с домашните любимци

63% от хората, които спят с домашните си любимци не получават достатъчно сън. Вашият домашен любимец не може да спи през нощта и затова нарушава и вашия сън.

9. Не пият алкохол и не пушат

Много двойки пият по чаша вино преди лягане, за да създадат романтична атмосфера. Но когато тялото ви усвоява алкохола, сънят става по-кратък и с по-лошо качество. Също така алкохолът прави хъркането по-вероятно, а никотинът в цигарите насърчава безсънието.

10. Правят си масаж

Лекият и релаксиращ масаж преди лягане подобрява качеството на съня, намалява тревожността и сближава двойките.

11. Не забравят целувките и прегръдките

Не забравяйте да целунете партньора си преди да заспите, както и да се погушкате няколко минути. Това е много отпускащо и предизвиква положителни емоции.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay