14 вечни навика, които не бива да забравяме

Нека не спираме да правим тези неща

14 вечни навика, които не бива да забравяме

Времената се менят, а с тях си отиват и много действия, които започват да бъдат считани за непрактични или непотребни. Понякога много лесно и бързо забравяме стари навици, защото са заместени от нещо ново и по-интересно.

Добре е да се опитаме да запазим онези неща, които ни навяват мили спомени по не толкова далечното минало. Хубаво е да съхраняваме характерните за отминалите времена дейности, които не потъват в забрава и винаги са на мода.

Вижте списъка с нещата, които не би трябвало да спираме да правим. Не само защото са ценни, а защото носят много щастие със себе си.

Писане на писма
Спомняте ли си колко беше вълнуващо да изпратите или получите писмо? Задоволството от залепянето на марката и запечатването на плика? Ами любовните писма? Колко по-дълбоки, искрени и очаквани са те, особено когато достигат до получателя си чак след няколко седмици.

Дори писането на бележки в училище беше толкова по-забавно от размяната на SMS-и. Пращането на писма е нещо, от което не бива да се отказваме в никакъв случай. Това е един от най-романтичните и лични жестове.

14 вечни навика, които не бива да забравяме

Обикаляне по магазините и разглеждане на витрините
Това беше толкова забавно занимание, когато бяхме по-малки. Защо да се отказваме от него сега? Гледането на артикуите, изложени по витрините, съчетани по определен начин, красиви, цветни - очите се пълнят с тази гледка и дори не ви е необходимо да си купувате каквото и да било.

Забравете за популярното онлайн пазаруване. Ако искате да се разтоварите и просто да поскитате, разгледайте витрините на любимите бутици и ще се почувствате по-добре.

"Старомодни” срещи
Нещо, за което си струва да се борим със зъби и нокти - това са срещите, на които си говорехме, правехме планове, ходехме на вечеря, а след това на кино. Запазете срещите, които не преминаваха с нос, забит в телефона. Срещите, на които момчето носеше цветя и ви изпращаше до вратата. Малките жестове са тези, които правят най-голямо впечатление.

14 вечни навика, които не бива да забравяме

Ориентиране чрез карта
Но не виртуална карта. Някой спомня ли си как се използваше истинска карта, направена от хартия? Трябва да започнете да разчитате малко повече на старомодните начини за упътване, защото не знаете кое пътуване ще бъде провалено от предателството на новите технологии.

Познаване на мерните единици
Преди беше съвсем нормално и доста нужно да знаете как да изчислявате и преобразувате мерни единици. Сега вече си има калкулатор и приложение за всичко. Хубаво е, че сме толкова улеснени, но не е лошо да тренираме мозъка си от време на време и да можем да правим няколко прости сметки.

Шиене
Преди време почти всеки беше способен да си зашие скъсания джоб. Дори и в училище ни учеха на това. Сега е истинско чудо, ако някой от приятелския ви кръг може да шие. Трябва да започнете да се упражнявате, за да не изхвърляте дрехите си, когато останат я без джоб, я без копче.

14 вечни навика, които не бива да забравяме

Албуми със снимки
Имаме стотици албуми със снимки на компютрите и телефоните, но нищо не може да замени снимката, която можеш да докоснеш, и да сложиш в рамка или албум. Спомените са по-ценни по-този начин, а и няма опасност да ги загубите.

Четене на вестник
Преди време това беше синоним на релакс или на подготовка за деня. Да седнеш, да се облегнеш и да отвориш големите страници на вестника - има нещо почти вълшебно в този момент и повече хора трябва да го правят.
 
Варене на кафе
Оставете всички високотехнологични кафемашини, които приличат на роботи. Истинското ароматно кафе се вари бавно на котлона. Опитайте и ще видите, че има огромна разлика.

14 вечни навика, които не бива да забравяме

Ръкописно писане
Може да не е най-практичното, но не е лошо да го упражнявате от време на време. То е като вид изкуство, което не бива да бъде забравено.

Изслушването
Тук не е нужно да казвате много. Просто оставете телефона си и слушайте какво има да ви каже човекът отсреща.

Кавалерството
Светът има нужда от повече чест, достойнство и рицарски ценности. И то не само от страна на мъжете, но и от страна на дамите. Всички трябва да бъдем по-мили и учтиви един с друг.

Ходене на театър
Много по-добре е да отидете на театър, отколкото да стоите като хипнотизирани пред телевизора. Театърът винаги ще си остане културно събитие, което обогатява и събира хората.

Разговорите по телефона
Не трябва да забравяме да се обаждаме на близките си хора и не бива да ги пренебрегваме. Разговорите по телефона могат да бъдат толкова разтоварващи и приятни - още едно нещо, което не бива да излиза от мода. Не всичко се получава чрез имейли.

14 вечни навика, които не бива да забравяме

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay