5 задължителни правила за подаряване на стари дрехи

5 задължителни правила за подаряване на стари дрехи

Една от положителните страни на това да имаш добри приятели, семейство или съседи е, че възможностите за подаряване на стари дрехи са безкрайни. Децата растат толкова бързо през първите няколко години от живота си; е единия миг това страхотно зимно палто им става, а в следващия не могат да се поберат в него. Но тъй като те растат толкова бързо, дрехите и играчките им обикновено са само леко износени, затова изглежда неразумно просто да се отървете от тях или да ги купувате чисто нови предмети на всеки няколко месеца. Приемането на стари дрехи и играчки от приятели е чудесен начин да спестите пари и да се възползвате от неща, които все още имат голям потенциал. Но съществуват някои правила, които винаги трябва да следвате, независимо дали сте дарителят или получателят.

1. Проверете отзивите за продукта

Последното нещо, което искате, е да дадете или да получите нещо, което е отменено от производителя. Независимо дали става дума за дреха, за играчка, мебел и т.н. Винаги проверявайте дали предметът, който давате, е безопасен за употреба. Това е особено важно за мебели, столчета за кола и други, тъй като детето може да бъде в опасност. 

2. Уверете се, че нещата са наистина чисти

Независимо дали го осъзнавате, да раздадете дрехите на детето си или да използвате играчки без да ги измивате, може да разпространява опасни микроби, алергени и др. Ако вие получавате помощ от някого, не забравяйте и вие да изперете или измиете нещата, за всеки случай. 

3. Уверете се, че са в добро състояние

Любимата играчка или износената дреха може би са донесли на вас и на детето ви много радост, но помислете дали ще послужи на друго дете. Проверете играчките, за да се уверите, че не са счупени, и се уверете, че дрехите и обувките са леко износени. Елементи с дупки в тях или липсващи основни парчета няма да бъдат полезни за друго дете.

4. Не давайте боклуците си

Всякакви предмети, които вече не функционират или са повредени по някакъв начин се считат за боклук и не е редно да ги давате на друго дете. Човекът, на когото давате нещо ще се почувства зле, ако получи вашите боклуци.

5. Бъдете наясно с размерите

Винаги трябва да бъдете наясно с размера на детето, на което искате да дадете дрешки. Трябва да бъдете наясно, че хората се нуждаят от определен размер, а не от всичко, което не ви е необходимо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay