Аз съм жена и спортувам в тъмното, отказвам да живея в страх

Аз съм жена и обожавам да бягам. Тичам рано сутрин, докато все още е тъмно и въпреки факта, че много са пострадали, докато са правили нещото, което най-много обичам, няма да отстъпя.

Аз съм жена и спортувам в тъмното, отказвам да живея в страх

Ако нещо трябва да се промени, това е обществото, което позволява тези актове на насилие да продължат или изобщо да се случат. Всеки трябва да се чувства защитен. Никой не трябва да спира да прави това, което обича, от страх да не бъде нападнат или, още по-лошо, пребит или убит. И все пак това е постоянно притеснение за жени като мен. Сърцето ми се свива и се ядосвам всеки път, когато чета история за друг бегач, тормозен или наранен. Не бива да се случва така.

Въпреки че има значими действия, които могат да бъдат предприети, за да се гарантира безопасността на бегачите, повече улично осветление, промяната на културата, за да се отдаде по-висока стойност на жените и да се придържаме към по-висок стандарт за тяхна защита, няма да се случи за една нощ. Така че, междувременно, докато отказвам да променя начина, по който се обличам или когато тренирам, има предпазни мерки, които вземам всеки път, когато отивам да тичам.

Аз съм спортист, който обича да бяга рано сутрин. Обичам да тренирам и да се състезавам и искам да се настроя за успех, което означава да тичам сутрин, когато знам, че съм в най-добрата си форма. Също така обичам да бягам сама.

Ако слушам музика, никога не нося и двете слушалки. И ако съм само с едната, звукът е на минимум, така че да мога да чувам обкръжението си. Всъщност е много приятно да се навън, докато все още е тихо и да се наслаждаваш на звуците на природата.

И докато живея сама, съм се уверила, че приятелите и шефът ми знаят, че бягам сутрин. И знам, че ако някога не се появя на работа или не отговарям на обаждания, те ще ме потърсят.

Винаги нося ярки дрехи с отразяващи детайли, за да могат другите да ме видят. Ходила съм на уроци по самозащита, така че смятам, че ако срещна някой, който иска да ме нарани, бих се справила, но се надявам никога да не се стигне до там.

Изключвам местоположението на телефона и часовника ми, така че никой да не може да разглежда маршрута ми или да знае къде бягам. Въпреки че бягам в един район, никога не следвам един маршрут в няколко поредни дни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay