Бързайте бавно. И без автомобил!

Без кола, със свежи мисли

Бързайте бавно. И без автомобил!

Градските момичета имат проблем с това да оставят автомобила си да почива. Дори за ден, бил той и почивен. Но знаете ли какво открих днес? Да използваш градския транспорт, дори на място като София, понякога може да бъде изненадващо приятно.

В неделя не само колите са по-малко, а и хората са някак си по-други. По-усмихнати и сякаш имат повече време за себе си. Освен това да блееш през прозореца и да освободиш мислите си за няколко спирки е неописум лукс в стресовия ден на този град – сякаш мозъка получава бонус. Защото колкото и да сте свикнали с ежедевното надбягване по светофари и булеварди - да се лишите от ръмженето на мотора и миризмата на изгорели газове... това е направо манна набесна.

През пролетните уикенди в трамваите е учудващо приятни – студът е преминал, зверските жеги все още не са дошли и условията са си направо европейски. Можете спокойно да поседнете и срещу нищо и никаквата сума от един лев да почетете, да позяпате спокойно през прозореца и да се радвате на зеленото, което е покрило цяла София. Природата се събуди, защо да не го направете и вие?

За доброто на въздуха в столицата ни, и не само – забравете поне за ден бензиновите изпарения и дайте почивка на двигателя. И на съзнанието си. Ще се изненадате колко добри страни може да има няколкоминутното нищоправене в автобуса или трамвая... Така де, май забравихме да изключваме главите си покрай тези автомобили и задръствания.

А има къде-къде по-приятни неща за случване през почивния ден. Започенете с оставянето на ключовете за колата - вкъщи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 16.05.2011|09:09
Напълно съм съгласна с това предложение! Аз също обичам да се придвижвам от време на време с автобус, а не с колата, защото така не мисля къде да паркирам и дали няма да мине паяка да ми я прибере, не давам пари за паркинг и пестя от бензин, плюсовете са много. Като цяло е приятно понякога да оставиш колата си да почива пред блока и да се разходиш с градския транспорт.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay