Висш пилотаж в манипулацията

Как да манипулираме силния пол

Висш пилотаж в манипулацията

Със сигурност поне веднъж в живота си сте си пожелавали да имате суперсилата да четете мисли. Няма тайни, нищо не остава скрито. Винаги знаете какво да очаквате от другите (разбирайте, партньора). Винаги сте една крачка напред. Можете да изключвате "копчето" за чуване на вътрешните гласове, когато пожелаете, и да бъдете приятно изненадани от време на време.

За съжаление обаче тази способност засега е фикция. Манипулацията остава единствената ни опция. Способност, която противно на убежденията, не притежават единствено психолозите.

Като че ли има нещо от това, заложено във всяка жена. Наречете го шесто чувство или остра конспиративна мисъл. Нацупени устни, повтаряне няколко пъти на едни и същи фрази, докато любимият не се съгласи с нас, език на тялото, който "казва" напълно противоположни неща на тези, които изричаме на глас, са само част от женските ни хитрини.

Мъжът е главата на семейството, жената е шията. Ето как шията може да "насочи" главата в правилната посока.

Манипулация №1: Оставете го да докаже, че грешите
Представете си следната ситуация. Купили сте на половинката си страхотна блуза в страхотен цвят, въпреки че сте наясно, че може да не я облече, защото сам държи да си купува грозните раздърпани тениски. След хиляди увещания, той я пробва, но (очаквано) не я харесва. Не защото не му харесва, а защото сте навлезли в мъжкото му пространство. Кажете му, че действително не му стои добре. Ама никак не му стои добре. Сгрешили сте, не сте направила правилния избор.

Дайте му десетина минути. Ще ви се появи в цялата си прелест, облечен с блузата.

Манипулация №2: Емоционално изнудване
Висш пилотаж в манипулацията Мъжете всячески се опитват да избегнат емоционалното изнудване. Поне така си мислят. Но "избиването на емоции" е стратегия, до която прибягват жените навсякъде по света.

Ако искате половинката ви да смени кранчето на чешмата в банята, но за съжаление това ви желание съвпада с квалификациите за Формула 1, опитайте с "Добре, ще се справя сама!". След това съпроводете опитите си за ремонтна дейност с много измъчени стонове. По дяволите Фетел, жената е на първо място!

Манипулация №3: Царица в кухнята

Мъдрите хора са казали, че любовта на мъжа минава през стомаха. Затова ако искате да го помолите за нещо или да му съобщите благата вест, че майка ви ще идва на гости за празниците, нагответе му любимите ястия. Или ги поръчайте готови.


Десертът всички добре знаем какъв е. Сатенените чаршафи заменят бялата покривка.

И след цялата тази увертюра, поднесете новината.

Манипулация №4: Крокодилски сълзи

Този трик за манипулация изисква актьорски умения. Ако сте се скарали и искате да го накарате да се чувства виновен, сълзите, които се опитвате да скриете от него, но той успява някак да види, са висш пилотаж в манипулацията.

С женските сълзи мъжете просто не могат да се справят. Ще се почувства виновен (така и трябва!) и ще се опита да ви успокои.

Не прибягвайте до метода обаче твърде често. Изтърква се и губи "магическите" си свойства.

Манипулация №5: "За теб го направих!"

Може би нещо в общия ви дом не ви харесва или всичките му боклуци от гимназията ви дразнят. Направете нужните размествания с логичното: "Миличко, ама аз за теб го направих. Мислех, че така ще изглежда по-добре и че ще те зарадвам!".

Със съответните видоизменения можете да приложите фразата в различни ситуации. Накарайте го да се чувства виновен. А вие просто му мислите доброто.

112 17
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 18.12.2011|22:01
А без тези трикове как ще накараш мъжът ти да си вдигне задника от дивана или да свърши нещо, което така или иначе е обещал, но уви има мач?
1
Не е посочен 01.12.2011|16:39
Какъв е смисълът отношенията в една връзка да се основават на постоянна манипулация. Така не се живее нормално, все да трябва да мислиш как да убедиш човека до себе си да ти ходи по свирката. Това са измамни трикове, които може да минат няколко пъти, но няма да скрепят за дълго време един съюз.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay