Етикетът за сватбата гласи: Никога не докосвайте Кралицата

Никога не докосвайте Кралицата

Етикетът за сватбата гласи: Никога не докосвайте Кралицата

В никакъв случай не прегръщайте Кралицата и не пост-вайте в Twitter, докато сте в църквата. Това е само част от списък със съвети към онези, които ще имат честта да присъстват на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, научихме от Асошиейтед прес.

 

Списъкът с гости е изключително разнообразен - европейски кралски особи, висши военни, хора, занимаващи се с благотворителна дейност, дипломати и приятели на младоженците. Някои от поканените са родени в семейства, в които децата започват да се учат на етикет веднага щом проходят. Ще присъстват обаче и хора, на които вероятно ще се наложи леко насочване към основните неща в протокола, който се спазва в подобен важен ден.

 

Всеки, който е поканен на сватбата на 29 април, ще получи детайлни инструкции как и кога да пристигне в Уестминстърското абатство, където ще се проведе сватбената церемония.

 

Първо правило: Не закъснявайте

"Кралицата трябва да пристигне последна. Тя трябва да влезе точно преди булката", казва сватбеният агент и съветник в етикета Сара Хейуард. "При повечето сватби на гостите е казано да дойдат поне 20 минути преди началото на церемонията. Тази сватба обаче е различна. На нея ще присъстват някои много важни гости от висшето общество, така че е по-добре останалите гости да пристигнат значително по-рано."

 

Второ правило: Изберете подходящо облекло

Дамите трябва да са с рокля, не прекалено къса, не прекалено тясна и в никакъв случай бяла. Добре е облеклото да се съчетае с шапка или друго украшение за коса. "В никакъв случай не правете така, че да привличате прекалено много внимание върху себе си", продължава Хейуард, "В този ден булката е важна."

Мъжете, които са военни, трябва да са с униформа. Цивилните гости е добре да са в дневен костюм, познат като бизнес облекло, или официален костюм. В църквата всички мъжки шапки трябва да са свалени.

 

Трето правило: Двойките не трябва да забравят, че ще бъдат заедно

"Често сме виждали съпруг и съпруга, които изглеждат сякаш са отишли на две съвсем различни събития.", казва Уилям Хенсън, световен експерт в официалния протокол, "Не е нужно да са облечени с дрехи в еднакъв цвят, но е добре по някакъв начин да се допълват."

 

Четвърто правило: Внимавайте с мобилните телефони

Възможно е гостите да бъдат помолени да оставят своите мобилни телефони извън Абатството, но ако това не се случи, те трябва да се уверят, че са изключили звука, защото иначе целият свят ще разбере, че не са. "Това е една от най-недопустимите грешки. Телефонът ви не бива да звъни, дори и да сте си сложили за рингтон "God Save the Queen" на Sex Pistols", продължава Хенсън.

 

Лошо впечатление ще направите и ако обновявате статусите в социалните мрежи. Също така ще се счита за обида към младоженците, ако започнете да ги снимате.

 

Около 600 госта ще бъдат поканени на прием в Бъкингамския дворец след сватбената церемония, където храната със сигурност ще бъде превъзходна. В никакъв случай обаче гостите не бива да се тъпчат и  да се напиват.

 

В списъка със съвети към гостите на сватбата също се обръща внимание на езика на тялото, като абсолютно се забранява докосването на Кралицата и инициирането на разговор с член на кралското семейство.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay