Какво би се случило, ако човечеството заспи за 1000 години и след това се събуди

Какво би се случило, ако човечеството заспи за 1000 години и след това се събуди

Ако хората престанат да съществуват, 3,5 милиона тона боклук от Япония до Калифорния ще останат несъбрани. Това означава, че още повече пластмасови отпадъци ще бродят по улиците, горите и океаните. Не би било изненадващо, ако се събудим 1000 години по-късно, а около нас все още лежат пластмасови чаши на Макдоналдс. Но това не са всички лоши новини, тъй като отсъствието на хора би направило много добро за планетата и всички нейни характеристики.

8 сюрреалистични хипотези, които биха станали реални, ако заспим за 1000 години:

1. Горите биха пораснали навсякъде по Земята

Силно повредената дъждовна гора се нуждае от над 4000 години, за да се възстанови напълно.. Това е така, защото човешката дейност я затруднява да си върши работата по-бързо. Така че, ако хората не съществуват на планетата, дърветата и всички природни елементи ще растат много по-бързо от очакваното.

Животните, които живеят в горите, също ще започнат да растат на брой, тъй като те ще имат изобилие от храна. А животните са ключов фактор за регенерацията на изчистена гориста зона. Освен това дърветата, които обичат сянката, ще имат достатъчно време да намерят местата си и да растат. Тази процедура ще отнеме над 160 години.

2. Огромен брой сгради биха се срутили

Повечето покривни керемиди, използвани за изграждане на домове, са създадени да издържат 20-30 години. След това ще се появят течове и други проблеми, изискващи човешка намеса, за да ги отстранят. В момента, в който покривът ви започне да тече, въпрос на време е дървения ви покрив и стените ви да изгният. 

Стъклените и металните конструкции също биха започнали да се разпадат много бързо. Така че можете да забравите за всички тези супер високи и изискани небостъргачи, където се намира вашата работа. Единствените сгради, които вероятно биха стояли след 1000 години, са каменните.

3. Планетата щеше да стане много тъмна

Първият ден, след като хората заспят, повечето електроцентрали за изкопаеми горива ще спрат, което ще доведе до затъмнение по целия свят. Само Таймс Скуеър и Лас Вегас биха имали още няколко дни светлина. Цялата ни храна в хладилниците ни ще започне да бъде атакувана от хлебарки и мишки, които сега ще управляват света.

Освен това много системи на метрото, които изпомпват вода, биха започнали да функционират неправилно, поради което ще наводнят тунелите в рамките на 36 часа. В Аляска резервоарите за съхранение на нефт биха се напълнили докрай и по-късно ще експлодират. Петролът ще започне да се разлива и галоните петрол ще се окажат в океана.

4. Повечето домашни животни биха били изчезнали

Животните като малки кучета и овце биха били най-уязвими и биха били в дълбока опасност. Дори да останат в сграда, в крайна сметка ще останат без храна и ще бъдат принудени да излязат и да я търсят. По-големите кучета, като немски овчарки и диви породи, ще могат да се приспособят в дивата природа и да се защитят.

Котките вероятно ще успеят да се адаптират към новия си начин на живот. Те обаче ще трябва да се втвърдят малко, за да оцелеят. 

5. Много от паметниците в света биха били история

Корозията е един от най-големите врагове на всички материали, които са били използвани за изграждането на всички наши красиви паметници. Само златото е имунизирано срещу корозия. Днес замърсителите на въздуха са причина номер едно за корозия и причината, поради която хората в днешно време трябва да поддържат и оправят домовете си. Но дори ако човешката дейност изведнъж спре, този проблем няма да изчезне.

Това е така, защото металите се увреждат просто от присъствието на кислород. Това им причинява ръжда, нещо, което рано или късно ще доведе до тяхното унищожаване. И без хората да са наблизо, за да се погрижат за проблема, унищожението би било още по-голямо. 

6. Растителността ще завладее градовете

Ако човешката дейност спре, лозята и бръшлянът ще се нуждаят само от около 5 години, за да заемат екстериора на сградите. Например, китайското село Houtouwan е обезлюдено през 2002 г., а 2 десетилетия по-късно природата е напълно завладяла мястото. Много сгради са изцяло покрити с бръшлян. Така че можете да си представите колко по-лошо би станало положението след допълнителни 980 години.

7. Много градове биха били под водата

Причината, поради която градове като Амстердам все още съществуват, е благодарение на дренажни системи, язовири и мостове. Всички те държат океана далеч от нашите градове и предотвратяват катастрофи, като наводнения и цунами. Но ако хората не бяха наоколо, за да поддържат тези системи, силата на водата щеше да ги унищожи. Огромни количества вода щяха да влязат в нашите градове.

Като се има предвид това, градове като Ню Йорк, Маями и Ню Орлиънс вероятно ще бъдат под водата. Въз основа на днешните данни всички тези градове ще претърпят екстремно покачване на нивата на водата до 2070 г. Но без хора наоколо, подобно нещо може да отнеме по-малко време, за да се случи.

8. Хората ще трябва да се бият, за да си върнат градовете

Хората отново ще трябва да се борят за оцеляването си, тъй като ще трябва да се изправят срещу диви животни. Способността им да си сътрудничат и да работят в групи би била от решаващо значение, за да им помогне да доминират над всички останали същества. Те все още ще си спомнят как да се сприятеляват с животни, като котки и кучета. Основната разлика между сега и началото на времето е, че все още има останки от старите им градове.

Те вече биха имали всички технически познания, за да изградят всичко обратно към това, което беше. Те обаче ще трябва да влязат в примитивно мислене, за да ловят храна и да бият други големи диви животни. Но, както беше споменато по-горе, способността им да си сътрудничат ще им помогне да постигнат това.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay