През последния месец на декември посветихме цяла седмица на супите. Приготвихме най-различни и непознати техни разновидности, а малко по-късно дойде време за коледните и новогодишни празници, които, както всяка година, бяха маркирани с леко преяждане.
Вече е време да се върнем към нормалния си ритъм, а за помощ се обърнахме към колегите от Kulinar.bg, които ни споделиха интересна рецепта за нов вид супа.
Необходими продукти:
300 гр. карфиол
20 гр. грис
300 мл прясно мляко
20 гр. масло
Начин на приготвяне:
Почистете карфиола от листата, измийте го и го начупете на малки парченца. Сложете го да се вари в подсолена вода за около 20 минути.
Когато е готов, извадете го от водата и в нея прибавете грис, който варете около 10 минути.
Готовата каша разредете с предварително свареното горещо мляко и добавете карфиола, заедно с маслото.
2 | 1 |