Този уикенд решихме да изпробваме една рецепта от Карибите и взе, че ни стана интересно. Вчера ви разказахме за странната, но вкусна комбинация между сладки плодове и майонеза, а днес продължаваме с ексцентричните предложения.
Този път става въпрос за гъста супичка от любимия ни тип - крем. Само че основният участник е риба, а досега не сме я виждали да плува точно в такъв вид ястие. Изглежда, че когато живее на остров, човешката общност е способна да забърка морските обитатели във всякакви манджи.
И така, ето какво открихме сред съветите на Kulinar.bg относно приготовлението на рибена чорба в карибски вариант.
Необходими продукти:
500 гр риба по ваш избор
400 мл прясно мляко
400 гр картофи
400 гр моркови
150 гр грах
3 с. л. брашно
50 гр масло
50 гр кромид лук
1 дафинов лист
черен пипер на зърна
Какво правят на Карибите с всичко това:
Чистят рибата, нарязват я на малки парчета. След това я слагат да се вари в продължение на половин час в 8 чаени чаши вода. За да стане по-вкусно, можете да прибавите към нея и една връзка от тукашните корени за супа, също изчистени и нарязани на ситно.
Островитяните добавят и разполовения на две лук, дафинов лист, няколко зърна черен пипер.
Докато рибката се вари заедно с придружителите си, карибските готвачи разтапят маслото и прибавят към него брашното. А щом тенджерата вече е прекарала своя половин час на печката, прецеждат получения бульон в маслено-брашнената смес и я разбъркват добре.
Връщат я на котлона, като междувременно сварената риба се обезкостява и се връща в клокочещата тенджера, заедно с граха, морковите, картофите, сол и черен пипер на вкус.
Когато зеленчуците омекнат, идва време да се сипе и млякото, след което супата ври още пет минути и се пасира.
С готовия резултат всеки народ по света би постъпил по един и същ начин - като го излапа!
3 | 0 |