Могат ли билките да излекуват мигрената ви?

Могат ли билките да излекуват мигрената ви?

Според публикация, публикувана наскоро в списанието "Алтернативни и допълнителни терапии", няколко билки могат да се окажат ефективни при лечението на мигрена - дори по-ефективни от канабиса.

"Твърде хубаво, за да е истина", може би си мислите, или "Кой знаеше, че тревата притежава свойства за борба с мигрената?" Според Ерик Ярнел, доктор по медицина, лекар-натуропат и регистриран билкар в Medella Optimal Health във Вашингтон и автор на изследването, канабисът е само един от многото растителни антидоти, които биха могли да помогнат в борбата с пулсиращата, предизвикваща гадене болка.

Известно е, че мигрената е трудно лечима, може би защото причините не са напълно изяснени. Лекарствата, които се продават без рецепта, не винаги дават резултат, като много хора с тежка мигрена нямат друга възможност, освен да се оттеглят в тъмна и тиха стая, докато болката отшуми. Доктор Ярнел каталогизира редица билкови лекарства, включително джинджифил, кайен, испанска лавандула, корен от лютиче, куркума и рибено масло, лимон, бяла върба, гинко, гъста матрака, избрани китайски билкови формули и, разбира се, канабис, за които предишни изследвания предполагат, че могат да бъдат по-добра възможност за избягване и спиране на мигрена.

Определянето на най-добрия билков агент за вас е изцяло субективен процес, който изисква предварително определяне на причинителите на мигрена. Мигрената може да бъде причинена от храна, алергени, стрес, цикли на сън - възможностите са много и различни за всеки човек. За да намерите естествено решение, най-добре е да се консултирате с професионалист. Предвид тежестта на мигрената и много големия брой налични лечения, консултирането с лекар, познаващ билколечението, е наистина важно. Някой, чиято мигрена произтича от хранителни алергии, може да се възползва от билки, насочени към възпаление: джинджифил за остра мигрена и куркума или петазити за профилактика на мигрена.

А за хората с тежка мигрена решението може да не се крие само в растенията: В своя доклад Ярнел пише, че хората с особено лоша мигрена може да се справят най-добре, когато използват природни лекарства заедно с фармацевтични продукти.

При мигрена, както при всякакви здравословни проблеми, винаги е препоръчително да се консултирате с лекар, когато става въпрос за възможности за лечение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay