Кафе с по-малко калории

Няколко съвета как тази ароматна напитка да стане по-здравословна

Кафе с по-малко калории

Уикендът е пълноценен, когато започне с чаша кафе. Както и всеки ден, впрочем. Специално за любителите на горчивата напитка приготвихме няколко съвета как тя да стане по-здравословна. Колегите от Sportuvai.bg ни ги подшушнаха, а на нас ни се сториха много лесни за реализиране!

Сменете филтъра
Използването на хартиен филтър при направата на кафето ще помогне за премахване на веществото "cafestolis", което е причина за покачване нивото на лошия холестерол. Ако избягвате приготвянето на кафе с френска преса или в турски стил, хартиеният филтър няма да наруши осезаемо вкуса на напитката.

Без захар и сметана
Само по себе си кафето е нискокалорично. След като добавите сметаната и захарта, се превръща в калорична бомба. Можете да се придържате към обезмасленото мляко. Друго решение е да намерите вид кафе, което да ви носи наслада без да се налага да обогатявате вкуса му.

С какао и канела
Ако вече се притеснявате, че ще трябва да се задоволявате със скучното, чисто, черно кафе, ако искате да сте здрави, успокойте се. Добавете канела или какао на прах към сутрешната си доза събуждане. Това ще обогати вкуса и ще добави допълнителни ползи за здравето. Какаото на прах намалява кръвното налягане, а една лъжичка канела може да помогне на тялото ви да контролира нивото на кръвна захар през целия ден.

За още новини и полезни съвети посетете страницата на Sportuvai.bg във фейсбук.

2 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 22.04.2013|13:41
това с какаото и канелата непременно ще го пробвам, обичам кафе, но го пия по възможно най-вредния начин - със сметана или мляко и захар.
1
Не е посочен 22.04.2013|12:33
На кой му пука за калориите, когато става въпрос за сутрешната доза горещо и силно кафенце :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay