Смути, което помага за възстановяването на колагена

Смути, което помага за възстановяването на колагена
Pexels

Обичаме добрата рутинна грижа за кожата, но всички луксозни актуални неща в света не могат да заменят основните неща: спокоен сън, разнообразна диета и изобилие от хидратация. Здравата кожа наистина започва отвътре. Често препоръчваме  храни с високо съдържание на вода и мазнини, за да поддържате кожата си свежа и еластична – когато става въпрос за кожа, която изглежда (смеем ли да кажем?) озарена отвътре, храненето има значителна тежест.

Ето и любимото ежедневно смути за влажна, еластична кожа.

Смути, предизвикващо блясък на кожата 

За да създадете поддържаща кожата глътка, препоръчваме да изберете съставки с протеини, антиоксиданти (по-специално  витамин С), щадящи кожата мазнини и пребиотици. Това смути се вписва доста добре в сметката: то включва банан за пребиотици, които подхранват; бадемово масло за протеини и здравословни мазнини; и боровинки, спанак и какао на прах за мощни антиоксиданти. 

По-конкретно, какаото на прах съдържа полифеноли, които са биоактивни хранителни вещества, за които е известно, че гасят свободните радикали и възстановяват баланса на чревния микробиом. Боровинките, от друга страна, съдържат антоцианини (или пигментите, които придават синьо-лилавото оцветяване на горските плодове), за които е доказано, че подпомагат  здравословното стареене на кожата, като осигуряват антиоксидантна защита срещу излагането на околната среда и свободните радикали. Изследванията показват, че тези антоцианини могат също  да стимулират естественото производство на колаген. Витамин C също има неразделна част от синтеза на колаген и стабилизира колагена, който вече имате – присъства в горските плодове и спанака.

Накратко: това смути съдържа богати на антиоксиданти и поддържащи колаген съставки, като и двете могат да помогнат за подобряване на вашия блясък.

Смути, което помага за възстановяването на колагена
Pexels

Рецепта/съставки
  • 1 малък банан, замразен на парчета
  • ½ чаша пресни или замразени боровинки
  • 1 чаша спанак
  • 1 супена лъжица бадемово масло
  • 1 супена лъжица сурово какао на прах
  • 1½ чаши бадемово мляко
Метод:
  1. Поставете всички съставки в блендер и разбийте до получаване на хомогенна смес.
  2. Изсипете в чаша и се насладете! 

Смути, което помага за възстановяването на колагена
Pexels

Защо трябва да добавите добавки с колаген

Ако искате да добавите допълнителни белтъчини и ползи за красотата, горещо препоръчваме да добавите лъжица колаген на прах. Доказано е, че хидролизираните колагенови пептиди подпомагат естественото производство на колаген и други молекули, които изграждат кожата, като еластин и фибрилин.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay