Нека бъде лято, музикално лято!

Какво и къде това лято?

"България - от земята на розите до страната на музикалните фестивали" звучи не като клиширана фраза, а като напълно постижим бъдещ облик на родината. В интервю пред jenite. bg холандско DJ трио Kraak & Smaak споделиха, че България има доста какво да предложи от към ивенти. Затова напълно логично реших да начертая примерна карта на музикалния стопаджия.

 

Първата задължителна дестинация е със съвсем скорошни дати – 24-25 юни, а мястото: Разлог. Няма нужда от подсказване, става дума за Loop Elevation. Hurts, Parov Stelar, Cypress Hill, 30 Seconds to Mars идват на родна земя, за да нажежат градусите и да ни подготвят за едно наистина горещо лято.

 

Изпращаме месец юни, но трябва да започнем подобаващо юли. Най-доброто място за това, разбира се, е морето. Традициите са си традиции, но ви предлагаме да ги разчупите и да посрещнете Джулая на първия по рода си Sozopol Fest. Под звездите с хладно питие в ръка и под звуците на лек джаз в лицето на Incognito, Jazzanova и новите предложения от Kraak & Smaak, които обещават да бъдат по-електронни от всякога. Събитието няма да се размине и без българско участие – Milenita ще пее за черните котараци, а Белослава ще ви каже, че и ваш'та майка също иска на феста.

 

Ако за три години не сте успели да стигнете до Бургас и култовия Спирът ъф Бъъъгъс, време е! Фестивалът е в Топ 20 на най-добрите музикални събития в Европа и е типично по български – тридневен. На 12,13,14 август в морския град ще звучат, поемете си въздух: Suicidal tendences, Bong, Youngman, Benga, Skunk anansie, Deftones, Skindred, Scratch perverts, Shy FX, Stamina MC и... MOBY!!!

 

Междинна спирка в музикалното пътешествие из родните краища е шоуто на House of Pain на 5 юли. Феновете ще могат да подскачат из клуб Pork Pie в Борисовата градина.

 

На където и да решите да поемете, важното е да се носите по вълните на музиката и доброто лятно настроение!



0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay