Паелята е испанско ястие с произход от Валенсия, където се консумира основно в неделни дни или по време на празника Фаи. Ние обаче смятаме, че паелята е изключително вкусна и не бива да свеждаме консумирането и до специални поводи. Точно затова ще ви предложим една бърза рецепта за вкусното испанско изкушение, за чието приготовление не се изискват особени кулинарни умения.
Продукти
2 бр пилешки бутчета
50 гр стар лук
200 гр червени чушки
2 с.л. зехтин
300 гр домати
100 гр грах
200 гр зелен фасул
100 гр артишок (френски)
120 гр морски дарове
Начин на приготвяне
Отстранете кожата на бутчетата и нарежете пилешкото на парчета, а след него и чушките и лука. Запържете всичко това в зехтин. След това добавете доматите, а по желание подправката куркума. Поръсете с черен пипер и сол на вкус, и запържете за 15 минути. Прибавете граха и фасула, като продължите да пържите още 10 минутки. В друг тиган сипете малко зехтин и като се стопли, сложете морските дарове и ориза. Изчакайте малко, а след това изсипете всичко в един голям тиган и прибавете артишока. Оставете за още 5 минути на бавен огън.
Вечерята е готова. Идеално се връзва с чаша бяло вино.
21 | 0 |