За тези от вас, които не са наясно с лексиката на източните езици, ще разясним. "Якитори" означава "птиче месо на грил". И въпреки, че екзотичното име на това ястие е тавтология, то предизвиква асоциация за необичаен вкус.
Необходими продукти за 4 порции:
800 г пилешко филе
200 мл лек соев сос
1 с. л. мед
2 скилидки чесън, смачкани
1 ч. л. смлян сух джинджифил
Начин на приготвяне:
Смесват се соевият сос, медът, чесънът и джинджифилът. Слага се нарязаното на кубчета пиле и се оставя да се маринова в хладилника за 4 часа или за 1 нощ.
После месото се нанизва на бамбукови шишчета и се изпича на загрята скара или на грил-тиган от всички страни. Слага се да се допече в тавичка във фурната на 190° С за още 10 мин.
сп. Меню
7 | 0 |