Тези печени панирани пилешки хапки са по-здравословна опция от пърженте и все пак предлагат вкусна и хрупкава текстура.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко месо, нарязано на хапки
- 1 чаша хлебни трохи или галета
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- Сол на вкус
- Пипер на вкус
- 1 яйце
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. В една купа смесете панировката, пармезана, чесъна на прах, червения пипер, солта и черния пипер. В друга купа разбийте яйцето и добавете зехтина. Потопете пилешките хапки в яйчната смес и след това в сместа с панировката, така че да са добре покрити от всички страни. Аранжирайте покритите с панировка хапки в един слой в подходяща тава за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути или докато пилето стане златисто и изпечено. Сервирайте ги с любими сосове или гарнитури.
1 | 0 |