Това, което е вътре е от значение. Ще ви предложим една рецепта за пълнено пилешко месо със спанак и артишок.
Необходими продукти:
1 опаковка крема сирене (250 гр.)
1 консерва артишок (450-500 гр.)
2 скилидки чесън
1 ч. спанак
1 ч. сирене Грюер
1/4 ч. настърган пармезан
сол
черен пипер
500 гр. обезкостени пилешки гърди
1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Направете плънката: В голяма купа смесете крема сиренето, артишока, чесъна, спанака, сиренето Грюер и пармезана и подправете със сол и черен пипер.
Подправете пилешкото месо със сол и черен пипер и направете разрез във всяко парче месо.
Напълнете месото с приготвената смес и затворете разреза с клечки за зъби.
В голям тиган, на средна температура, загрейте зехтин. Сложете пилето и пържете до златисто, около 10 минути на страна.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |