По същество това са говежди кесадили с американско сирене и чедър плюс невероятен специален сос. Дори и да не обичате Макдоналдс, ще ги харесате.
Необходими продукти:
За соса:
3/4 ч. майонеза
3 с.л. горчица
1 с.л. кетчуп
1 с.л. сок от кисели краставичка
2 ч.л. ябълков оцет
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. лук на прах
1/4 ч.л. сладък червен пипер
сол
За кесадилите:
1 с.л. зехтин
500 грама смляно говеждо месо
сол
черен пипер
спрей за готвене, за тигана
4 тортили
4 резена американско сирене
1 ч. настърган чедър
1/4 глава бял лук, нарязан на ситно
кисели краставички, за сервиране
Начин на приготвяне:
Направете специалния сос: В малка купа разбъркайте всички съставки за соса, докато се смесят добре.
Сгответе говеждото месо: В голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура загрейте зехтина. Добавете телешката кайма и подправете със сол и черен пипер. Гответе, като натрошавате месото с дървена лъжица, докато месото се сготви. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете телешката кайма в чиния. Изцедете излишната мазнина от тигана и избършете с хартиена кърпа.
Направете кесадилите: Сложете тигана на котлона и го напръскайте със спрей. Добавете тортила и отгоре сложете ½ парче американско сирене, ¼ чаша чедър и голяма лъжица от говеждото месо. Поръсете с малко лук. Полейте със специалния сос и отгоре сложете още ½ парче американско сирене. Сгънете през средата и запържете за още 1-2 минути. Обърнете кесадилята и гответе още 1 до 2 минути, докато стане златиста и от другата страна.
Повторете с останалите съставки, за да направите още три кесадили.
Нарежете на триъгълници и наредете отгоре кисели краставички.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |