Меденият привкус прави тези топящи се в устата мъфини невероятни. Перфектни за закуска или със следобедното кафе.
Време за приготвяне: 20 минути
За 10 боря:
275 гр. брашно
щипка сол
1 супена лъжица сода бикарбонат
2 чаени лъжици бакпулвер
1 чаена лъжица канела
125 гр. захар
75 гр. стафиди
1 голямо яйце, разбито
1 супена лъжица ванилия /екстракт/
150 мл. мляко
125 гр. разтопен мед, смесен с масло
275 гр. моркови, обелени и настъргани на ситно
Заливка с крема сирене:
50 грама мед с масло
50 гр. крема сирене
250 гр. пудра захар
1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
1. Затоплете предварително фурната на 190 градуса. Наредете 10 формички за мъфини в тава.
2. Смесете брашното, солта, содата, бакпулвера и канелата в голяма купа и разбъркайте като добавяте захарта и стафидите.
3. В друга купа, разбийте яйцата, екстракт от ванилия, млякото и мед с масло. Изсипете тази смес в сухите съставки и добавете морковите, бъркайте докато не се смесят хубаво. Не разбивайте. Изсипете еднакво количество смес във всяка форма за мъфин и печете около 20-22 минути, докато не се повдигнат и не добият златист цвят. Охладете ги.
4. За да получите заливката, разбийте мед с масло и крема сирене, докато не стане гладка смес. Прибавете пудра захар, след което прибавете ванилия. Изсипете върху охладените мъфини.
1 | 0 |