Домашна баклава с орехи

Домашна баклава

Домашна баклава с орехи

Уикендът е налице, което неминуемо означава, че е време за кулинарни глезотийки за вас и цялото ви семейство. Предложението, което ви поднасяме е доста познато, вкусно, сладко и взето назаем от съседна Турция.


Необходими продукти:

1 пакет кори за баница

2 яйца

1 чаена чаша захар

1 бакпулвер

1/2 чаена чаша олио

1 чаена чаша брашно

1 чаена чаша счукани орехи

канела на вкус

1 пакетче краве масло, олио

 

За сиропа:

3 чаени чаши захар, 4 чаени чаши вода, 1 ванилия

 

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват на ръка със захарта. Добавят се бакпулверът, олиото, брашното, орехите и канелата. Приготвената смес се слага на три места между наредените в тавичка кори. Става гъста, но се разстила навсякъде по тях. Баклавата се реже и се залива с горещо масло, с малко олио, за да не загори маслото, и се пече в умерена фурна. Залива се със сироп, който се приготвя, като се варят 15 минути водата със захарта и накрая се слага ванилията. За да се сиропира добре, баклавата се оставя да престои няколко часа.

21 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay