Нещо специално за любителите на шоколада и фъстъченото масло

Брауни с фъстъчено масло

Нещо специално за любителите на шоколада и фъстъченото масло

Убедена съм, че обичате шоколад. Всъщност може би няма жена, която да не обича тази какаова магия. А какво ще кажете за фъстъчено масло?

Да, най-вероятно не всяка от вас реагира добре, но тези, които отсякоха с твърд положителен отговор, то следващата рецепта е точно за вас: перфектната комбинация между шоколад и фъстъчено масло.

 

Брауни с фъстъчено масло

 

Основни съставки:

8 с.л. масло (безсолно), нарязано на малки парчета

50 гр. натурален шоколад (с минимално количество захар), ситно нарязан

150 гр. подсладен шоколад, ситно нарязан

2/3 чаша брашно

½ ч.л. сода или бакпулвер

¼ ч.л. сол

¾ чаша захар

3 яйца

2 ч.л. ванилова есенция

 

За пълнежа:

4 с.л. безсолно масло, разтопено

½ чаша пудра захар

¾ чаша фъстъчено масло

¼ ч.л. сол

1 ванилия

 

Начин на приготвяне:

 

Загрейте фурната на 325º. Намажете дъното на малка квадратна тавичка с масло и сложете хартия за печене, като оставите около 2-3 см да стърчат от краищата. Намажете с масло и хартията.

Сега е време да направите основата: изсипете маслото и шоколадите в термоустойчива купа със средна големина. Разтопете на водна баня, като разбърквате непрекъснато до получаването на еднородна смес. Оставете леко да се охлади, като същевременно в отделна купа смесите брашното, содата и солта.

Прибавете захарта към шоколадовата смес и разбъркайте. Сега добавете и яйцата и разбийте с миксер добре сместа, докато стане мека и гладка. Сложете и ванилията. Към готовата смес добавете брашното от другата купа и продължете разбиването докато се смесят добре съставките.

Направете пълнежа: Смесете чрез разбъркване маслото, пудрата захар, фъстъченото масло, солта и ванилията в подходяща купа.

 

Изсипете около 1/3 от шоколадовата смес в приготвената тавичка и разпределете равномерно с гумена шпатула. Вземете пълнежа и с лъжица направете "петна" върху основата на разстояние около 2-3 см. Останалата част от основната смес изсипете равномерно отгоре и разнесете внимателно. На равната повърхност направете отново "петна" от останалата част от пълнежа. С помощта на нож за масло започнете да смесвате основата и пълнежа чрез въртеливи движения по дължината и ширината на тавичката, докато образувате "рисунката", която желаете и ви харесва естетически. Бъдете сигурни, че сте смесили добре всички слоеве.

Печете около 45 минути и след това оставете да се охлади за 15 минути. Изкарайте от тавата с помощта на стърчащите краища на хартията и оставете да изстине напълно. Нарежете на равни парчета.

Десерта може да се съхранява в херметически затворена кутия до 3 дни при стайна температура.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay