Способността на ястията да се преобразяват е едно от условията те да се сдобият със световна популярност. Нашите приятели от сп. Меню знаят, че сушито е изключителен пример за това, особено тази италианска вариация с босилек, сушени домати и моцарела. Обединете вкусовете на света с тази фюжън рецепта!
Необходими продукти:
2 връзки босилек
2 листа нори
200 г моцарела
100 г мариновани в олио сушени домати
200 г готов ориз за суши
Начин на приготвяне:
Листата босилек се попарват за 1-2 сек. във вряща подсолена вода. Заливат се с ледена вода и се подсушават с кухненска хартия.
Моцарелата се нарязва на еднакви дълги пръчици. Сушените домати се отцеждат и подсушават с кухненска хартия.
Листът нори се поставя върху рогозка за суши. На 3-4 см от края се слагат пръчиците моцарела, а от двете им страни се подреждат ивици сушени домати. Навива се руло с помощта на рогозката.
Листата босилек се подреждат върху пласт фолио за свежо съхранение с гладката повърхност надолу върху рогозката и отгоре се разпределя оризът. В единия край се слага рулото с моцарела и всичко се завива отново на руло. Притиска се добре и се нарязва на кръгчета.
2 | 0 |