Многобройните фенове на авокадото всеки ден измислят нови комбинации, които да подчертаят превъзходния вкус на един от най-полезните плодове на планетата. Някои народи го консумират със захар, други предпочитат да го съчетават със сирена и всякакъв вид лук - от шалот до пресен чесън, към които задължителното допълнение е кориандър. Откривателите на вкусове от сп. Меню предлагат да направим лятото си още по-свежо и емоционално като си подарим една супер вкусна и цветна салата, чието приготвяне отнема не повече от 15 минути. В нея те залагат на богатия и наситен вкус на авокадото, добавят прясна моцарела, хрупкав айсберг и кедрови ядки. Дресингът е прост, но изключително сполучлив – комбинация от горчица, мед, зехтин и оцет.
Необходими продукти за 4 порции:
1 салата айсберг
1 зряло авокадо
100 г моцарела
50 г кедрови ядки или орехи
3 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1 ч. л. мед
1 ч. л. оцет
за гарниране:
4 ягоди
листа от радикио
див лук
Салатата се накъсва на парченца. Разбърква се с моцарелата, нарязана на кубчета и обеленото и нарязано авокадо. Зехтинът, горчицата, медът и оцетът се разбиват и салатата се залива със соса. Накрая се поръсва с ядките. Може да се поднесе в лист от радикио с няколко добре озрели ягоди.
3 | 0 |