Предлагаме ви една пролетна салата с риба и зеленчуци.
Необходими са ви:
- 100 гр. елда
- 250 гр. пушена сьомга
- 2 броя авокадо
- 3 глави див лук
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 зелени лимона
Сварете елдата в подсолена вода за около 15 минути. След това я оставете да поизстине.
Нарежете сьомгата на фини парчета.
Обелете авокадото и ги разрежете на две. Изцедете сока.
В купи сложете готовата елда. Прибавете сьмгата и авокадото.
В друга купа смесете 2 супени лъжици зехтин с 4 супени лъжици лимонов сок, сол и нарязания див лук.
Сложете тази смес в салатите и разбъркайте.
Да Ви е вкусно!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |