Спаначена супа

Спаначена супа

С наближаването на пролетта се повече ни се прияждат зелени и свежи храни. Хубавото на спанака е, че е в сезон и през зимата и можем да се радваме на аромата и вкуса му и през студените месеци. Днес ще ви споделим любимата си рецепта за спаначена супа, към която няма да останете равнодушни.

Необходими продукти:

300-400 г спанак

1 бр. морков

2 бр. картоф

1 бр. глава лук

1-2 бр. домат или доматено пюре от кутия

Фиде/ориз/булгур

Олио

Червен пипер

Сол и чере пипер на вкус

За застройката:

1 ч.ч. кисело мляко

1 с.л. брашно

1 бр. яйце

Начин на приготвяне:

Сложете олиото в дълбока тенджера и след като се нагорещи поставете моркова, нарязан на ситно или насръгран на ренде, задушете за няколко минити и добавете лука. Задушете за още няколо минути, докато отдели аомата си, след което добавете картофа и спанака (за да остане максимално свеж).

След като се запържат за няколо минути идва време да залеете с 2 л горещ вода. След като заври добавете подправките. Варете супата до почти пълното омекване накартофа.

Малко преди картофите да омекнат напълно добавете фидето. Гответе до неговата готовност.

През това реме можете да приготвите застройката като разбиете яйцето с киселото мляко и при постоянно разбиркване в домакинска тел добавите брашното. Добавете малко количество от супата в сместа, за да се темперира. След това плавно излейте застойката в супата и разбърквайте.

Поднесете, докато супата е топла!

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay