6 ефективни упражнения за сила и издържливост

Стопете мазнините с тази тренировка за сила

6 ефективни упражнения за сила и издържливост

Поддържането на добра физическа форма е много важно за всяка дама. С наближаването на летния сезон това условие става още по-наложително за изпълнение.

Упражненията, които ще ви покажем днес, тренират множество мускулни групи. Причисляват се към така наречените "тренировки за сила", които са подходящи както за сваляне на излишните мазнини, така и за трениране на издръжливостта и за борба с целулита.

Трябва да ги правите 2-3 пъти седмично, като си оставяте поне един ден почивка между отделните тренировки, за да не се претоварите.

Упражнение 1

6 ефективни упражнения за сила и издържливост

A. Застанете с разтворени на нивото на раменете крака, свити лакти, с по една гиричка от по 2 кг във всяка ръка. Гиричките също трябва да са на нивото на раменете. Клекнете и задръжте за момент.

B. Изправете се, като успоредно с това повдигате гиричките над главата си. Върнете се в стартова позиция и направете три серии от по 15 повторения.

Упражнение 2

6 ефективни упражнения за сила и издържливост

А. Застанете изправени срещу стол. Наклонете горната част на тялото си така, че гърбът ви да е в успоредно на пода положение. С дясната си ръка се подпрете на стола за опора.

Изпънете лявата си ръка, в която трябва да държите гиричка с тежест от 2 кг, надолу към пода. Сега изпънете левия си крак така, че да тялото ви да образува буквата Т.

B. Бавно свийте лакътя на лявата си ръка, докато не достигне нивото на торса. Останете за малко в това положение, след това отново изпънете бавно ръката си.

Направете 15 повторения, след което разменете (тежестта да премине в дясната ръка, изпъвайки десния си крак) и повторете. Направете общо три серии.

Упражнение 3

6 ефективни упражнения за сила и издържливост


А. Стъпете със свит ляв крак върху пейка или стол, като държите гирички с тежест от 2 кг във всяка ръка.

В. Изправете се върху стола. Тежестта ще падне върху левия ви крак, който ще се изправи напълно. Десният крак трябва да се свие така, че дясното ви бедро да е успоредно на пода. В същото време свийте лакти и повдигнете гиричките към раменете.

Върнете се в стартова позиция. Направете 15 повторения, разменете страните и повторете. Тук сериите отново са три.

Упражнение 4

6 ефективни упражнения за сила и издържливост

А. Застанете в позиция за лицева опора, само че подвийте лактите. Внимавайте тялото ви да е изправено.

В. Вдишайте, докато повдигате ханша си нагоре така, че тялото ви да стигне до V-образно положение. Постойте за няколко секунди и се върнете в стартова позиция. Направете три серии с по 15 повторения.

Упражнение 5

6 ефективни упражнения за сила и издържливост

А. Застанете така, че краката ви да са на широчината на ханша, и поставете ръцете си на него. Направете голяма стъпка по диагонал назад с левия крак, като го кръстосате зад десния (все едно правите реверанс). Докоснете левия си крак с лявата ръка, като ръката ви трябва да мине от външната страна на десния крак. Направете три серии по 15 повторения, като разменяте страните.

Упражнение 6

6 ефективни упражнения за сила и издържливост

Легнете по корем с изпънати ръце и крака, прилепени към пода. Вдишайте и повдигнете ръцете и краката си толкова високо, колкото можете. Направете пауза, издишайте, докато бавно се връщате в стартова позиция. Направете три серии по 15 повторения.

За още статии на тема спорт, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay